Kokosriekstu eļļa auksti spiesta, nerafinēta 250ML

Auksti spiestai kokosriekstu eļļai ir svaigs kokosriekstu aromāts un maiga kokosriekstu garša.

Satur dabīgas minerālvielas, E vitamīnu, karotīnu, un citas bioloģiski aktīvās vielas. Eļļā esošai laurskābei piemīt antibakteriālas īpašības.

Kokosriekstu eļļas dzimtais reģions ir tropu josla. Tradicionāli to iegūst no „kopras”- kaltētiem kokosriekstu kodoliem. Eļļas agregātstāvoklis mēdz būt atšķirīgs tikai tāpēc, ka eļļas kušanas temperatūra ir ap +24° C. 

Kokosriekstu eļļu izmanto kulinārijā,Kaut arī kokosriekstu eļļa, galvenokārt, sastāv no piesātinātajām taukskābēm, tomēr pētījumi rāda, ka tā neietekmē holesterīna līmeni asinīs. Tajā esošās taukskābes tiek izmantotas organismā enerģijas ražošanai, tās netiek uzkrātas tauku veidā. Šī eļļa sevišķi ieteicama to cilvēku diētā, kam ir gremošanas un aknu darbības traucējumi, un atlētiem, kā papildus enerģijas avots.

Kosmētikā lieto, lai mitrinātu un mīkstinātu ādu, līdz ar to āda iegūst atjauninātu un svaigu izskatu, savukārt matiem izmanto kā barojošu masku sausu, blāvu un lūstošu matu spēcināšanai un atjaunošanai, kā arī galvas ādas kopšanai blaugznu gadījumā. Palīdz aizkavēt pigmentācijas laukumu rašanos saules un novecošanās procesu ietekmē. Viens no vislabākajiem dabas līdzekļiem ādas aizsardzībai no ārējās vides negatīvajiem faktoriem- saules, aukstuma, vēja. Var izmantot kā palīglīdzekli ādas bojājumu, apsārtumu aprūpē.

Biežāk uzdotie jautājumi
Jautājums

Atbilde

Uzdot jautājumu